Facebookhop: Daag jezelf uit en kies voor nieuw!

Hallo,

Vandaag doe ik mee met de Facbook Hop van de LovelyStampers.
Het optionele thema van de hop is: Daag jezelf uit en kies voor nieuw!

Sinds een paar weken heb ik nu ook een Facebook pagina. https://www.facebook.com/stampinharmony

Voor inspiratie ga dan naar mijn Facebook pagina en hop gezellig een rondje.

Ik heb voor deze kaarten de nieuwe Soft Pastelkrijtjes gebruikt. Heb je ze al gespot in de catalogus? Je vindt ze op pagina 126. De kaarten zijn opgebouwd uit lagen, die je tussendoor moet fixeren. Aan de hand van een kleine foto tutorial leg ik uit hoe ik de achtergrond van de kaart heb gemaakt.

Ik heb de stempelset Very Versailles, een decoratief sjabloon en Versamark gebruikt. Daarnaast heb je nog nodig: sponsjes, tissues, babydoekjes (om je handen schoon te maken), gum, fixatief (als alternatief kun je, net als ik, haarlak gebruiken) en evt een stukje kopieer papier.

Ik heb Basic White Thick cardstock gebruikt. Dit is iets steviger en fijner, omdat je tussendoor telkens fixeert met fixatief/haarlak. Kleur met de Soft Pastels vlakken op je kaartkarton. Als de krijtjes nog nieuw zijn, vlak dan eerst de hoekjes wat af. Anders krijg je strepen, die moeilijker te blenden zijn.

Blend de vlakken met je vingers, sponsjes of een tissue (wat je het fijnst vindt). Mocht je het resultaat te licht vinden, ga er dan nog een keer met de krijtjes overheen.

Neem een sjabloon en gum her en der wat van het pastel weg. Fixeer deze laag met fixatief/haarlak en laat even drogen.


Neem weer je sjabloon en voeg met een sponsje her en der Versamark toe. Ga voorzichtig met de vlakke kant van een pastelkrijtje over de Versamark. Het overtollige Pastel kan je zachtjes met een tissue wegvegen. Fixeer ook deze laag weer met fixatief/haarlak.


Stempel met Versamark hier en daar op de achtergrond. Gebruik ook weer de vlakke kant van het krijtje om dit te kleuren. Het overtollige veeg je voorzichtig weer weg. Je kunt ook met een sponsje kleur op de stempelafdruk brengen, maar dan is de kans groter dat je ook je afdruk uitveegt.

Ook dit fixeer je weer. Zo maakt je je achtergrond af tot je tevreden bent. En dan versier je je kaart verder.

Ik heb de vlinders en de labels ook bewerkt met de pastels.

Nog enkele tips. Maak tussendoor je handen schoon met een babydoekje (ervaring 😊). En gebruik een papiertje op je werk om te voorkomen dat je met vieze vingers op je kaart afdrukken maakt.

Ik heb bij de Kruidvat sponsjes gekocht om te blenden. Er zitten 8 sponsjes in. Voor iedere kleur dus één. Voor grote delen heb ik een tissue gebruikt.

Dit is één techniek die je kunt gebruiken met de Soft Pastels. Maar er zijn er nog meer. Ik zal hier ook nog zeker meer projecten mee gaan maken.

Creatieve groetjes,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven