Layering Leaves | Stempelschatten Bloghop | Voorjaar in zicht

Hallo,

Het is weer tijd voor een nieuwe Stempelschatten Bloghop. In deze hop laten we stempelsets zien die wel wat aandacht kunnen gebruiken.
Het thema is dit keer: Voorjaar in zicht en een soort van kleurenchallenge om de Subtles kleuren te gebruiken.
Met een nieuwe catalogus die in is gegaan, vond ik het lastiger om een stempelset uit te zoeken bij het thema. Uiteindelijk gekozen voor de stempelset Layering Leaves.

Om te bepalen welke kleuren ik wilde gaan gebruiken, heb ik op een strookje Basic White de takjes en bloemetjes in de kleuren Bubble Bath, Balmy Bleu, Lemon Lolly, Lost lagoon en Soft Sea Foam her en der gestempeld. Ik vond het strookje eigenlijk wel leuk geworden en heb het gebruikt voor de kaarten.

Ook heb ik nog een paar takjes en bloemetjes extra gestempeld en geponst. Hiervoor gebruik ik altijd een malletje waarin ik de stempeltjes leg en daarop het stempelblok druk. Zo kun je beide stempelafdrukken in één keer ponsen.

Layering Leaves

Voor de tekst heb ik een techniekje gebruikt die ik op Instagram voorbij heb zien komen.
Eerst stempel je de achterkant van de tekststempel (photopolymer) op de siliconen onderlegger. Leg hierop een stukje kaartkarton en druk het even goed aan. Je stempelafdruk staat nu in spiegelbeeld op je kaartkarton. Maak de stempel schoon en doe het goed op het stempelblok. Stempel nu je tekst op je stempelafdruk. Je hebt nu een tekst met een achtergrondje. Deze kun je heel makkelijk uitknippen.

Layering Leaves tekst

Het strookje op een stukje gekleurd kaartkarton geplakt, maar niet helemaal in het midden. Dit op een met de houtstructuur geëmbossde achtergrond geplakt. Daarna versierd met de takjes en de tekst en alles op een basiskaart geplakt.
Ik heb twee kaarten gemaakt. Eén met een Bubble Bath kaartkarton en één met Lemon Lolly kaartkarton.

Layering Leaves Bubble Bath
Layering Leaves Lemon Lolly

Ik had de Layering Leaves stempelset al een tijdje niet meer gebruikt, maar daar is ook deze hop voor, toch? Meestal wil je het liefst de nieuwe sets gebruiken. Daarom is de hop ook zo leuk.
Ook benieuwd welke stempelschatten de anderen hebben gebruikt? Hop dan gauw verder! De volgorde vind je hieronder.
Veel plezier met het hoppen!

Creatieve groetjes,

Voor de gebruikte materialen kun je op de foto klikken. Je wordt dan doorgelinkt naar de webshop. Wil je de producten bestellen, dan kun je ze aan de winkelwagen toevoegen.
Liever niet via de webshop bestellen dan kun je mij ook een bestelling mailen.

14 gedachten over “Layering Leaves | Stempelschatten Bloghop | Voorjaar in zicht”

  1. Ja deze set is echt geweldig en het is heerlijk om die toppers weer te gebruiken. Je hebt twee prachtige kaarten gemaakt! Mooi om met de set ook zelf je achtergrondpapier te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven