It’s a Sience | Stempelschatten Bloghop | Van-Supersimpel-tot-Supersjiek!

Hallo,

Het is weer tijd voor een nieuwe bloghop van de Stempelschatten. Met deze maandelijkse bloghop willen we stempels laten zien, die je niet zo vaak ziet of al een tijd niet hebt gezien.

Het thema van deze hop: Van Supersimpel tot Supersjiek. Van een eenvoudige kaart tot een kaart met eventueel technieken en/of laagjes.

Ik heb gekozen voor de stempelset: It’s a Sience. Mijn dochter doet een laboratorium opleiding en ik heb in een ver verleden ook daar een start gemaakt, dus deze set moest ik hebben. Ik gebruik hem veel te weinig en je ziet ook niet zo vaak voorbeelden hiervan voorbij komen. Een echte stempelschat dus!

Dit keer heb ik drie kaartjes gemaakt. Voor alle drie de kaartjes heb ik een lijn op de basis gezet met daaronder de tekst.
Het eerste kaartje heb ik gestempeld en daarna met de lichte blends ingekleurd. Omdat het inkleuren aan de achterkant te zien is, heb ik het op een basiskaart geplakt.

Om de tweede kaart iets meer dimensie te geven, heb ik de figuurtjes gestempeld, ingekleurd en uitgeknipt (er zitten helaas geen stansen bij). Het achtergrondje gestempeld en daar de figuren in verschillende hoogtes opgeplakt. Ook heb ik hier een stukje gekleurd kaartkarton, welke ik geëmbosst heb met de Basic Embossingfolder, achter geplakt. Omdat de figuurtjes hebt uitgeknipt, kun je ze ook wat speelser opplakken. Op deze kaart heb ik ook het klembord gebruikt. Hier wat tekst in gestempeld uit de Gorgeously Made stempelset.

Bij de laatste kaart heb ik de achtergrond gestempeld en daarna tot aan de lijn geëmbosst met de Exposed Brick 3D embossingfolder. De glasfiguurtjes op vellum met Versamark gestempeld en daarna met wit embossingpoeder heat embosst. Aan de achterzijde gekleurd met de donkere blends. Ook deze weer uitgeknipt. Het klembord en de microscoop op Basic White gestempeld en uitgeknipt. Alle onderdelen op de kaart gerangschikt en geplakt. De vellum onderdelen met een glue dot, omdat dat minder zichtbaar is.

Het leuke van de figuurtjes op vellum is, is dat ze nu doorschijnend zijn en je dus de figuurtjes erachter er doorheen ziet. Net als met echt glas.

Hier nog een foto met de drie kaarten op een rij.

Ik hoop dat je mijn kaarten leuk vindt en dat je weer wat ideeën hebt opgedaan.
Voor meer inspiratie hop dan gauw door naar de volgende. De lijst vind je hieronder.

Creatieve groetjes,

Voor de gebruikte materialen kun je op de foto klikken. Je wordt dan doorgelinkt naar de webshop. Wil je de producten bestellen, dan kun je ze aan de winkelwagen toevoegen.
Liever niet via de webshop bestellen dan kun je mij ook een bestelling mailen.

1 gedachte over “It’s a Sience | Stempelschatten Bloghop | Van-Supersimpel-tot-Supersjiek!”

  1. Wat een supertoffe opbouw laat je zien! Wat is dit toch een stoere stempelset he! En elke keer doe je er iets bij, waardoor de kaart steeds luxer wordt. Mooi zijn ze geworden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven