Kerst in alternatieve kleur

Hallo,

Kerst in alternatieve kleur. Het thema van deze bloghop van de Nederlandse Stampin’ Up demo’s. Dit betekent dat we geen rood, groen, blauw, goud of zilver mogen gebruiken op onze creaties.

Als je aan het hoppen bent, kom je van Annette.

De eerste kleur die in mijn gedachten kwam, was Blushing Bride. Hiermee heb ik dan ook een aantal kaarten gemaakt.

Het eerste kerst setje wat ik heb gemaakt, heb ik met de embossing resist techniek gemaakt. Ik heb eerst met de kerststerren uit de Nederlandse Set Winterwensen sterren met Blushing Bride gestempeld. Daarna met Versamark sterren gestempeld en deze met witte embossingpoeder geëmbosst. Als laatste heb ik bij de ene kaart twee hoeken en de andere de boven- en onderkant geblend met Blushing Bride. Hiervoor heb ik de nieuwe Blending Brushes, die vanaf januari 2021 verkrijgbaar zijn, gebruikt.

De tekst komt uit de Nederlandse set Cadeau Seizoen. Deze is met Basic Grey gestempeld. Uit Blushing Bride cardstock nog 2 sterren gestanst en deze met de Wink of Stella gekleurd.
Voor de Bloghop van juli heb ik ook kaarten gemaakt met deze set. Het zijn totaal verschillende kaarten met dezelfde set.

Ik heb bij teamgenoot Kaylee den Breejen het Samen Stempelen workshop pakket: inktblending en watercolor besteld en onlangs ontvangen. Ook heb ik intussen de bijbehorende videotutorial bekeken. In deze videotutorial legt ze heel duidelijk de blend- en watercolor technieken uit. Daarnaast nog goede tips. Deze technieken wilde ik graag eens uitproberen.

Voor de volgende kerst set ben ik begonnen met de watercolor techniek met de kleur Blushing Bride. De aanwijzingen van Kaylee gevolgd, maar het zag er niet zo uit als bij haar. Toch heb ik het maar aan de kant gelegd om te laten drogen. En zoals je ziet, is het erg mooi opgedroogd.

Ik heb een andere tekst op de kaart, maar wel de playful alfabet stansen gebruikt zoals van het workshop pakket,. De geëmboste tekst komt uit de Knusse Kerst stempelset.

Als laatste heb ik de blending techniek toegepast met Blushing Bride. Dit keer met de Stampin’ Sponges. Ook voor deze techniek een duidelijke uitleg in de video. Wat spetters erop en je achtergrond is klaar. Voor deze kaarten heb ik dezelfde teksten gebruikt als bij de watercolor kaarten.

Het zijn echte ‘Kaylee’ kaarten geworden, vind ik zelf. Je ziet goed haar stijl hierin terug.

Blushing Bride is niet echt een kleur waar je aan denkt voor een kerstkaart, maar ze zijn erg mooi geworden.

Benieuwd wat voor kleuren de anderen hebben gebruikt, hop dan gauw verder naar Yvonne.

vorige bloghop
volgende bloghop

Veel plezier met het hoppen.

Creatieve groetjes,

Dit zijn de deelnemers van de Bloghop:

Ilona de Bont-Beniest
Yvon Van Heugten Doensen

Annette Elias
Geke (je bent nu hier)
Yvonne Neefjes
Elly Rijnvis
Ellen Liefting
Suzanne Smit

10 gedachten over “Kerst in alternatieve kleur”

  1. Ha, ja ook Blushing Bride kwam in mijn hoofd voorbij als kleur, dus leuk dat jij deze gekozen hebt, zo krijgen we lekker veel variatie. Wat heb je een leuke trendy werkstukken gemaakt, erg mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven